..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

To je bila izjava, ki je ljudi množično prignala za shod upokojencev.

Protestniki so na shodu ljudske iniciative Glas upokojencev napolnili ljubljanski Trg republike. S slovenskimi zastavami v rokah in ob narodnozabavni glasbi so med drugim zahtevali dostojne pokojnine. Na Trgu republike se je zbralo okoli 20.000 ljudi!

Pobudnik iniciative Glas upokojencev, ki je organizirala shod, je Pavel Rupar, ki je ob napovedi shoda sredi januarja dejal, da so upokojence vsi pustili na cedilu. Med njihovimi zahtevami je takojšen 20-odstotni dvig pokojnine, ki so nižje od 1000 evrov, in 15-odstotni dvig za pokojnine v višini od 1000 do 1500 evrov. Najnižja mesečna pokojnina naj bo 750 evrov, povprečna neto pokojnina pa 75 odstotkov povprečne plače v Sloveniji.

Poln Trg Republike je bil jasen pokazatelj česa si ljudje želijo. Zagotovo je k temu pripomogla izjava predsednika upokojencev Slovenije Janeza Sušnika, ki je sam dejal, da ima 4000 evrov pokojnine, po tem, ko mu je Rupar očital, da mu ni mar za upokojence. Razumljivo, da so bili zato udeleženci shoda jezni.

Tako so udeleženci shoda z žvižgi “nagradili” Janeza Sušnika, predsednika upokojencev Slovenije:

Je pa sončna sreda eden od razlogov, da so tudi upokojenci prišli v Ljubljano iz vseh koncev Slovenije. Upajmo, da bo sonce posijalo tudi glede njihovih zahtev po večji pokojnini.

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
12°C
14°
9°
11°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.