..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Tako je danes izgledal pravi kmečki punt pri kanalu C0! #video #foto

slika: Aleš Babič

Danes se je pri kanalu Co, v bližini Ljubljane zgodil pravi kmečki punt, kjer so sodelovali številni kmetje s traktorji in veliko število ostalih ljudi, katere moti Jankovičevo prilaščanje in kopanje po tuji zemlji. 

Glavni branitelji ljubljanske čiste pitne vode so že dolga leta pogumni in pokončni kmetje. Janković jih je nezakonito razlastil, sedaj pa jim še nezakonito onemogoča dostop do njihove zemlje. Kmetje so se odločili, da bodo danes v petek, 17.3. ob 13:45 ponovno protestirali na svoji zemlji na lokaciji gradnje nevarnega kanalizacijskega kanala.  S tem so izkazali spoštovanje in solidarnost, ter dali svoj pomemben prispevek k zaustavitvi gradnje tega nevarnega, nezakonitega, nepotrebnega in protiustavnega tranzitnega kanalizacijskega kanala nad zajetjem, ki zagotavlja 90% čiste pitne vode za Ljubljano. Če se zastrupi ta voda, Ljubljana nima drugega vira čiste pitne vode, ki ga lahko nadomesti! 

Janković nenehno ponavlja, da je gradnja kanalizacijskega kanala preko 90% zajetja pitne vode v Ljubljani zakonita in da ima vsa potrebna dovoljenja. Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo ga je postavilo na laž! Takole je med drugim zapisalo: »V zvezi z navedenim bi želeli opozoriti na 63. člen ZVO-1, ki določa, da nosilec posega lahko izvede poseg le na podlagi pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja, ki pa v danem primeru še ni bilo izdano.« Gradnja kanalizacijskega kanala C0 je torej nezakonita in jo je treba takoj ustaviti. 

Tako se je danes Jankoviču zgodil pravi kmečki punt, kar pričajo tudi številni posnetki:

V ljudski iniciativi “Za otroke,”  so tem shodom izkazali spoštovanje in solidarnost s kmeti, ter dali svoj pomemben prispevek k zaustavitvi gradnje tega nevarnega, nezakonitega, nepotrebnega in protiustavnega tranzitnega kanalizacijskega kanala nad zajetjem, ki zagotavlja 90% čiste pitne vode za Ljubljano. “Če se zastrupi ta voda, Ljubljana nima drugega vira čiste pitne vode, ki ga lahko nadomesti,” so še zapisali.

slike in video: Aleš Babič

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
62%
3.6km/h
0%
13°C
14°
10°
12°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.