Tako je ob Blejskem jezeru zadonelo na tisoče frajtonaric! #video

Harmonikarji na Bledu, slika: zajem slike

Tradicionalna prireditev Harmonike ob Blejskem jezeru tudi danes ni razočarala. Že tradicionalno so ob jezeru namreč zadonele harmonike iz vse Slovenije in tujine.

Bled, ali v starejših virih tudi Feldes je mesto in turistično središče s približno 5.000 prebivalci in središče Občine Bled v Sloveniji. Bled je naselje s središčem na vzhodnem obrobju Blejskega jezera (475 mnm), ob katerem leži ter ga ozemeljsko tudi v celoti zaobsega. Spada med starejše turistične kraje v Sloveniji. Leži na nadmorski višini 501m, sredi razgibane, ledeniško preoblikovane pokrajine, na prehodu iz Radovljiške kotline v vzhodno vznožje Julijskih Alp. 


In prav ta gorenjski biser, je najbolj prepoznaven kraj na svetu, saj je otoček sredi jezera, na katerem stoji cerkev Marijinega vnebovzetja, prava atrakcija za marsikaterega turista. Seveda pa v ta kraj še nekaj veličastnega, nekaj slovenskega. Tradicionalna prireditev Harmonike ob Blejskem jezeru.

Vse od 10. ure dalje so lahko ljubitelji harmonike uživali v nastopih harmonikarskih skupin in skupinskem nastopu več tisoč udeležencev, si ogledali povorko harmonik ter spoznavali in okušali ponudbo na stojnicah. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za pristno slovensko veselico.

Državnega vrha ta tradicionalna prireditev, ki si zasluži velike pohvale, pa očitno ni zanimala. Predsednica države verjetno niti ne ve, kaj je to frajtonarica ali diatonična harmonika, Golobu in njegovi ljubici, pa verjetno taka prireditev ni v interesu, glede na to da doma na ves glas navijata “balkan”?  Si je pa prireditev ogledal poslanec Državnega zbora Branko Grims

Zagotovo pa bo prireditev spet naslednje leto.

 

VREME

Maribor
dež šibkejše intenzitete
91%
1.5km/h
75%
16°C
19°
15°
15°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
12°
Fri
12°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.