Znana levičarska aktivistka ovadena, zaradi suma davčnih nepravilnosti?

Barbara Rajgelj

Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot Slovenije je zaradi morebitnih davčnih nepravilnosti na FURS prijavilo znano levičarsko aktivistko Barbaro Rajgelj!

Kdo je v bistvu Barbara Rajgelj? Pravna levičarska aktivistka, ki je v okviru Pravne mreže za varstvo demokracije poskrbela za oblikovanje novega zakona o RTV Slovenija in pod krinko depolitizacije omogoča politizacijo javnega medija po meri vladajoče oblasti.


Zoper njo je Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot podalo prijavo  zaradi suma davčnih nepravilnosti. Tako so zapisali:

Glede na dokument, ki je bil najden ob vročitvi sodnega spisa v pravdni zadevi med Barbaro Rajgelj in Društvom za promocijo tradicionalnih vrednot, je razvidno, da Barbara Rajglj financira svojo zasebno tožbo iz Zavoda Open, katerega uradna zastopnica je. Glede na navedeno se zdi, da Barbara Rajglj, kot uradna zastopnica Zavoda Open, uporablja sredstva te organizacije za financiranje svoje zasebne tožbe, kar lahko predstavlja nepravilnosti v davčnem smislu.
Naslovnemu organu naprošamo, da:
1. Ugotovi istovetnost prijavljene osebe: Barbara Rajglj.
2. Ugotovitve glede uporabe sredstev Zavoda Open za financiranje zasebne tožbe.
3. Ugotovi sum davčnih nepravilnosti: Uporaba sredstev nevladne organizacije za osebne namene brez ustrezne davčne obravnave.
Prosimo, da FURS izvede ustrezne preiskave in ukrepe glede morebitnih davčnih nepravilnosti v zvezi s tem primerom.

Levičarska aktivistka, ki je znana po svojih levičarskih akcijah, še posebej proti kapitalistom. A zanimivo. Med tem ko Rajgljeva na shodih koraka s transparentom z napisom v tujem jeziku: “Ne jebu te pederi nego kapitalizam”, medtem ko ima dobro pozicionirano službo na FDV je še solastnica podjetja NORMALA, gostinstvo, d.o.o., ki je po podatkih Ebonitete leta 2018 zaslužilo 693.026 evrov, leta 2017 pa 570.046 evrov. Prav tako pa je tudi soustanoviteljica in direktorica Zavoda za kulturo raznolikosti Open v Ljubljani. Zavodu se je leta 2018 na račun prililo 35.893 evrov.

Vir: NTA, Nova24TV

VREME

Maribor
dež
91%
1km/h
75%
16°C
19°
15°
16°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
12°
Fri
12°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.