Tako lepo služijo društva za zaščito živali. To je izračun kmeta!

govedo

Odvzem govedi na eni izmed kmetij v okolici Krškega, še vedno odmeva. pri tem se je ponovno izkazalo, da pri tem največ služijo prav nevladniki in društva za zaščito živali.

Tako se je na družbenem omrežju Facebook pojavil preprost račun kmeta, koliko društva za zaščito živali služijo s pomočjo Golobove vlade.  Tako se glasi zapis enega od kmetov (nelektorirano):

Včeraj sem spremljaj oddajo na RTV kjer so povedali, da društva od države prejmejo 17,5€ na žival na dan za oskrbo. Ko sem to slišal sem obsedel odprtih ust. Zakaj? 17,5€ pomnožim s 365 dnevi in dobim slabih 6400€ na žival na leto. Na žival na leto 6400€! In potem začnem računati koliko jaz dejansko dobim, ko konec leta od 7 krav prodam plemenske bikce in teličke naprej v rejo. 7 telet po 800€ je 5600€. Se pravi za krmljene 7 odraslih krav, plus plemenski bik, plus 7 telet, torej 15 živali sem priredil 5600€. Če preračunam je to 373€ na žival na leto. 373€ na žival na leto na kmetiji proti 6400€ na žival na leto v društvu.

Če se poigram z računom naprej. Prodam plemenskega bika in obdržim samo 7 krav, ustanovim društvo in od države za oskrbo prejmem 6400€ na žival na leto je to reci in piši 44.800€ na leto. Za oskrbo sedmih krav 44.800€ na leto. Naše cike povprečno dočakajo okoli 20 let, se pravi če pomnožim 7 krav po 44.800€ z 20 leti je to 896.000 evrov. V 20 letih 896.000€.

In sedaj vi davkoplačevalci, ki to oskrbo plačujete, meni povejte kdo je tukaj nor? Najbrž jaz sam, ki še kar vztrajam na kmetiji in še nisem odprl svojega društva. Brez skrbi s ponosom ostajam kmet tokrat samo v razmislek

Kmet že dolgo ni več zaničevan poklic. Zagotovo je veliko kmetov ponosnih, da so to, kar so. Kaj se je torej zgodilo z Golobovo vlado? Hočejo uničiti kmete, zaradi nekih “egotripskih” teženj po veganstvu predsednika vlade in njegove ljubice?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahlo rošenje
68%
6.7km/h
100%
11°C
14°
8°
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.