Mariborčani na nogah. Novo vodstvo RTV, bi ukinilo radio in TV Maribor?

Saj ni res pa je. Nesposobno vodstvo RTV bi v bistvu ukinilo vse kar je še normalnega na TV Slovenija. Ukinili bi tudi TV in radio Maribor. 


Poglejte si ta nenormalen poziv:

Svet RTV Slovenija upravi nalaga, da do 24. 11. 2023 pripravi in predloži izračune finančnih in kadrovskih učinkov naslednjih morebitnih ukrepov:

– ukinitev OE Glasbena produkcija,

– ukinitev UPE Informativnega programa 2. programa TV Slovenija,

– ukinitev radijskega programa za tujo javnost (Radio Si),

– ukinitev regionalnega programa Radia Koper,

– ukinitev regionalnega programa TV Koper,

– ukinitev regionalnega programa Radia Maribor,

– ukinitev regionalnega programa TV Maribor,

– ukinitev Mediateke,

– ukinitev ZKP – založniške dejavnosti RTV Slovenija,

– progresivno znižanje plač na način, da je skupni privarčevani znesek enak znižanju povprečne plače za en oziroma dva plačna razreda,

– ukinitev oddajanja radijskih programov na srednjem valu.

Pri posameznih programskih ukrepih naj izračun vključuje tudi podatke o dosegu posameznega programa v minulih dvanajstih mesecih.

Izračuni naj ločeno vključujejo učinke v prvem in drugem koledarskem letu.

Predloži naj tudi seznam vseh nepremičnin v lasti RTV Slovenija, ki niso nujne za opravljanje osnovnih dejavnosti z oceno njihove tržne vrednosti.

Kot piše Večer so se oglasili iz Regionalnega centra Maribor in zapisali: “Prepričani smo, da se zavedate vloge in pomena ustvarjanja regionalnih vsebin v regionalnem in lokalnem okolju. Ukinitev regionalnih RA in TV programov pomeni neposredno zmanjšanje regionalnih in lokalnih vsebin, ki se financirajo iz RTV prispevka, ki je obvezen in ga plačujemo vsi državljani in državljanke.”

V vodstvu Regionalnega centra Maribor pozivajo na pisma podpore z odzivom članom Sveta RTV Slovenija, da brezpogojno opustijo ideje in ustavijo aktivnosti, ki bi lahko medijsko ohromile in osamile severovzhodno regijo in njene državljane.

Ob takem pozivu vodstva RTV se namreč Mariborčani upravičeno sprašujejo, ali ima vodstvo RTV v glavi kanček zdrave kmečke pameti.  Najboljša rešitev pa bi bila če bi ukinili kar sebe?

VREME

Maribor
rahel dež
86%
0.5km/h
100%
7°C
9°
6°
6°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.