Tako pa parkira mariborski župan. Tisti župan ki drugim pridiga, kako naj parkirajo.

Nepravilno parkiran avto župana Arsenoviča. Slika: bralec Večera.

Je med ljubljanskim županom, Zoranom Jankovičem in mariborskim Sašom Arsenovičem sploh kakšna razlika? Po videnem zagotovo nobene. Oba mislita da sta lahko šerifa v mestu in da pravila zanju ne veljajo.


Očitno si nekateri lahko privoščijo tisto, kar si drugi ne morejo. V uredništvo spletnega portala Večer so  prejeli fotografijo nepravilno parkiranega vozila znamke Mercedes pred Osnovno šolo Bojana Ilicha v Mladinski ulici, za katerega se je izkazalo, da ga je deloma na pločniku parkirala kar županova žena Katja. 

“Šla je po otroka v prvem razredu, vozilo pa parkirala tako, da ne bi ovirala pretočnosti prometa. Žal, narobe. Je pa postopek redarstva zoper njo v teku. Plačala bo takoj, ko bo postopek tako daleč,” je pojasnil župan. Kazen za nepravilno parkiranje, ki ji grozi, znaša 80 evrov.

Očitno župan ne pozna predpisov. Parkiranje avtomobila ni dovoljeno niti na pločniku, še manj pa na kolesarski stezi. Tako da je ovirala tako pešce, kot kolesarje, ne glede na to, koliko je star njen otrok.

Pravila morajo veljati tudi za župana in njegovo družino. Sam se večkrat obregne ob takšne in drugačne prekrške, narobe parkirane avtomobile. kot piše spletni Večer, so Arsenoviča, oziroma njegovo družino redarji, oglobili kar devetkrat.

Tako bi bilo dobro, da župan, najprej pomete pred svojim pragom, in potem začne obremenjevati z drugimi.

VREME

Maribor
oblačno
72%
1.5km/h
100%
19°C
20°
16°
16°
Wed
14°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.