Tako sta Janković in Tonin priskrbela dobro penzijo Milanu Kučanu

Zadnji predsednik zveze komunistov, Udbaš, Milan Kučan, kateremu samostojna Slovenija ni bila intimna opcija, dobiva zajetno penzijo z dodatkom, kot nihče v državi.

Vsak mesec sproti višino Kučanove posebne penzije izračunajo v uradu predsednika republike (sedaj predsednice republike) kjer Kučanu izračunajo dodatek, ki mu zagotavlja 80 odstotkov predsedniške plače. Lani je država za Kučana porabila za  22.000 evrov tega dodatka. Še v nedavni preteklosti je presegal 30.000  in tudi krepko več evrov. Vsak mesec bo za Kučana, če preračunamo, za lani doplačila za 1.833 evrov. Kolikšna je skupna subvencionirana Kučanova penzija, pa še ni jasno. Da tega ne ve, je ta teden povedal celo Marijan Papež, ki že četrti mandat vodi Zavod za pokojninsko in pokojninsko zavarovanje.

Po zakonu le Kučanu (edinemu v Sloveniji) pripada 80 odstotkov plače predsednika republike. Za vse druge nekdanje predsednike republike je ta dodatek parlament leta 2012 ukinil, da bi država privarčevala. Kje pa je varčevanje, ko gre za nekdanjega zloglasnega partijca?

 

Kučana je leta 2012, v času druge vlade Janeza Janše, “rešilo” dopolnilo Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, za katerega je presenetljivo glasoval tudi vodja poslanske skupine NSi Matej ToninZa dopolnilo je bilo takrat 38, proti 37 poslancev. Zmanjkal je torej en sam glas, katerega ja z desnega pola prispeval takrat Matej Tonin. Ki se ni zmotil, kot so mnogi predvidevali, ampak je zavestno glasoval za! Tako je prav on Kučanu omogočil dodatek, ki pripada le njemu. 

vir: Spletni časopis

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
59%
2.2km/h
0%
1°C
3°
-1°
-1°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA