Takšnega navala na pustne krofe na Trojanah pa še ne. Danes pričakujejo 50 avtobusov

Pust je praznik, ki se obeležuje na različne načine v različnih kulturah in državah. V Evropi in v nekaterih drugih delih sveta je pust tradicionalno čas, ko se ljudje na različne načine maskirajo, prirejajo povorke in druge prireditve ter se zabavajo.

Je pa pust, poleg šeg in navad, različnih mask in šegavosti, povezan tudi z jedmi in pijačami, ki se tradicionalno pripravljajo v tem času, kot so krofi, miške in druge sladke jedi. V nekaterih državah se ob tem času jedo tudi posebne jedi, kot je na primer krvavica ali klobasa. Na Trojanah, kraju, ki je znan po izdelavi največjih in najboljših krofov, pa v teh dneh doživljajo rekord po obiskanosti.

“Na Trojanah smo včeraj doživeli res ‘pravo’ pustno rajanje, kot ga v resnici tako množično še nikoli nismo doživeli. Vedno smo pripravljeni na velik obisk, a tokrat ste nas pustili brez besed,” so v gostišču Trojane zapisali ob fotografiji, objavljeni na Facebooku.

V restavraciji, kjer so od leta 1961 pripravili že več kot 140 milijonov krofov, pričakujejo, da jih bodo letos pripravili približno dva milijona. Prav danes na pustni torek pa na Trojanah pričakujejo več kot 50 avtobusov gostov, in to poleg že običajnega povpraševanja Slovencev.

Sicer pa se pust običajno praznuje pred začetkom posta, jutri je namreč pepelnična sreda in strogi post, ki se običajno nadaljuje vse do velike noči.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.