SLIKA TWITTER

Val ogorčenja zaradi talne igre, ki spominja na nacistični simbol

Talna igra spominja na svastiko?

Prebivalce Trbovelj razburja talna označba na igrišču osnovne šole, ki spominja na nacistični simbol. Občina se je na svojem Facebook profilu pohvalila, da so prenovili šolsko igrišče, objava pa je zaradi podobnosti s svastiko sprožila val ogorčenja. Na občini odgovarjajo, da talne igre izdelujejo v Angliji že več let, do zdaj pa še nihče ni imel pripomb. Toda v Trbovljah je bilo malo drugače. piše SIOL.

Na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje so poleti prenovili dotrajano šolsko dvorišče in zunanje športne površine. Cena projekta je bila okrog 95 tisoč evrov, izvajalec ureditve igrišča in dvorišča pa je bilo podjetje IBT SPI, d. o. o., pravijo v kabinetu županje občine Trbovlje. Prenova dvorišča trboveljske osnovne šole je vključevala tudi talne otroške igre, pri katerih pa se je po nedavni objavi na profilu občine Trbovlje na Facebooku zalomilo.

Posnetek ene od talnih iger, človek, ne jezi se, je med nekaterimi gledalci videoposnetka namreč sprožil val ogorčenja. Opozorili so, da oblika talne igre spominja na svastiko, simbol, ki se ga najpogosteje povezuje z nacizmom.

Nas pa zanima, če bi takšno ogorčenje pri ljudeh sprožilo tudi, če bi talna igra spominjala na rdečo zvezdo?

vir: SIOL

MG