Tanja Fajon predlaga, da bi delali vsako drugo soboto – solidarnostno

Tanja Fajon
zajem slike, Planet TV

V treh časih, ki je potrebno stopiti skupaj in si pomagati izustijo nekateri politiki še več neumnosti, kot jih sicer nebi.

Ena takih je večno zaskrbljena (ko gre za svoj žep) Tanja Fajon, ki je postavila svojo skodelico pod rešitve za interventne ukrepe, ki jih bo vgradila v interventni zakon za pomoč po poplavah. Neumnosti pri socialnih demokratih smo slišali že veliko, a ideja Tanje Fajon, je naravnost grozna.

Ministrica za zunanje zadeve in predsednica SD, je dejala, da se je treba dela lotiti drugače kot leta 1990, da saniramo, obnovimo infrastrukturo, hiše, škodo, ki je nastala. No leta 1990, so bili po večini na oblasti še vedno njeni ljubljeni – komunisti. Pravi, da je treba je sestaviti finančno konstrukcijo, saj  bo škoda večmilijardna. »Velik izziv bo, kako pripraviti finančno konstrukcijo. Ključno je, da porabimo vse resurse v državi, znanje, potencial, da tistim, ki so izgubili vse, podjetjem, ki so izgubila vse, pomagamo najprej.« Vsaka druga sobota v mesecu bo solidarnostna sobota, je pojasnila Fajonova. Delodajalci se bodo prostovoljno odločili, ali bodo delali, ta denar pa bodo namenili v sklad.

Temu se reče govorjenje na pamet. Kaj bodo na to rekli delavci v trgovski dejavnosti, tovarne, ki proizvodnje ne ustavljajo. Kaj pa bo to pomenilo na drugi strani za tiste, ki ob sobotah ne delajo?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.