Težave Tanja Fajon s slovensko zastavo v tujini. Sploh ve kašna je naša zastava?

slika, tweeter

Sramotam na mednarodnem prizorišču naše zunanje ministrice Tanje Fajon ni videti ne konca ne kraja. Pa sama sploh ve, kakšna je slovenska zastava?

Tanja Fajon, kakšna je slovenska zastava? To je vprašanje, ki bi ga ob prvem srečanju s Tanjo Fajon zagotovo zastavili. Očitno ima sedanja zunanja ministrica resen problem s slovensko zastavo. 

Poti zunanjih ministrov po vsem svetu je zares veliko. Ob vsakem obisku države je tako, se kot veleva protokol nahaja tako zastava gostitelja, kot zastava gosta, ki je povabljen na obisk. Tako sta ob številnih srečanjih in rokovanjih prisotni v velikem številu primerov prisotni zastavi obeh držav, oziroma, če gre za srečanje večih državnikov, so prisotne zastave vseh gostov in zastava gostiteljice. No pri Tanji Fajon, pa je očitno malce drugače? Vsaj tako se kaže navzven.

Seveda nihče ni pozabil, Tanjinega plezanja na Triglav, kjer je namesto slovensko iz nahrbtnika potegnila kar mavrično zastavo in poskrbela za sramoto, pred slovenskim simbolom.

Spomnimo se Tanjinega hvaljenja ob obisku na Hrvaškem, kjer pa kljub njeni silni hvali o odličnih odnosih, niso poskrbeli niti, da bi izobesili slovensko zastavo v namen državniškega obiska. Morda tudi to kaže kaj si sosednja Hrvaška dejansko misli o novi slovenski zunanji politiki in vladi.

Spomnimo se tudi makedonskega zdrsa, kjer pa so Tanji Fajon namenili kar državo republike Slovaške. Vsem na očeh in v posmeh slovenski politiki. 

Sicer pa tudi ob nedavnem obisku, ki ga je imela Tanja Fajon v Iranu, očitno  niso postavili slovenske zastave. 

A če so že v okviru uradnega obiska Tanje Fajon v Urugvaju izobesili tudi slovensko zastavo, pa se zunanja ministrica ne zna postaviti pod pravo zastavo.

In ko smo že pri državnih simbolih? Zna Tanja Fajon že zapeti slovensko himno?

Ob vseh pripetljajih in sramoti s slovensko zastavo, se resno sprašujemo, ali Tanja Fajon ve, kako izgleda naša zastava?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
43%
3.6km/h
20%
8°C
10°
6°
7°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA