Interpelirani Tanji Fajon, Janša nalil čistega vina.

Tanja Fajon, Janez Janša

V Državnem zboru poteka interpelacija zoper Zunanjo ministrico Tanjo Fajon, ki jo je doletela po tem, ko je z veleposlaništva odpoklicala Toneta Kajzerja, ta je sicer nepooblaščeno poslal depešo ministrstva predsedniku SDS-a Janezu Janši. Bode pa v oči tisto kar je bilo v tej depeši zapisano, naj diplomatsko-konzularna predstavništva na opaznem mestu objavijo naslov, na katerega lahko volivci pošiljajo podpise, ki jih je Nataša Pirc Musar zbirala za vložitev kandidature na predsedniških volitvah. Kar je, roko na srce nenavadno, saj je bilo predsedniških kandidatov takrat vsaj 8.

Predsednik SDS-a Janez Janša, ki mu je zdaj že nekdanji veleposlanik Tone Kajzer nepooblaščeno posredoval depešo, sam pa je nato fotografijo zaslona z dokumentom objavil na Twitterju, je v razpravi večkrat kot bistveno težavo izpostavil zlorabo institucije za favoriziranje ene predsedniške kandidatke. S tem je bila drugim predsedniškim kandidatom po njegovi oceni kratena pasivna volilna pravica.

Poudaril je še, da veleposlanik Kajzer ni kršil nobenega prepisa in ni posredoval informacije nepooblaščeni osebi. Janša namreč ocenjuje, da je sam kot poslanec DZ-ja in član zunanjepolitičnega odbora pooblaščena oseba. Janša je opozoril tudi na to, kaj bi se zgodilo, če bi bila letos neka druga vlada in da bi ta vlada poslala navodilo, naj se omogoči zbiranje podpisov samo za predsedniškega kandidata Anžeta Logarja.

Se je pa Tanja Fajon tudi sprenevedala, ko je očitala njenemu predhodniku, torej Anžetu Logarju, zaposlitve političnih kadrov v administraciji. Tu pa ji je Janša dodobra nalil čistega vina, saj ti zaposlitveni kadri, dokazano niso glasovali za Logarja v prvem krogu volitev, ampak večina za Mirana Brgleza, ali pa Natašo Pirc Musar.

Da je Tanja Fajon delovala neodgovorno in maščevalno z zamenjavo veleposlanika Kajzerja, pa ve povedati tudi izkušnja podjetnika Joca Pečečnika, na enem izmed razgovorov.

video RTV SLO, tweeter

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
86%
3.1km/h
100%
3°C
4°
2°
3°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
2°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA