Fotografija je simbolična. (foto: informativa.ba)

Čeprav se pri Socialnih demokratih še vedno sprenevedajo, pa dobiva afera tihotapljenja migrantov nove razsežnosti.

Kdo je puščal odklenjene panelne ograje?

Afera, ki je izbruhnila v četrtek in v kateri je na dan prišlo, da je nekdanja kandidatka za evropsko poslanko SD Mavretičeva z možem tihotapila ilegalce, zdaj dobiva nove razsežnosti. Kot piše portal Nova24-tv, naj bi bile vse glasnejše domneve in govorice, da naj bi pri poslu sodeloval tudi župan iz vrst SD Darko Zevnik?

Lokalnimi prebivalci Metlike, pravijo, da naj bi policisti imeli navodilo, da se rampe in vrata ob panelnih ograjah ne smejo zaklepati. Ali naj bi naj bi takšna navodila, prišla prav od župana Darka Zevnika, ki prihaja iz stranke SD? Mavretičeva naj bi si tako ob meji uredila kar svoj prehod, preko katerega seb je lahko z avtomobili povsem neovirano in neopazno prehajala slovensko-hrvaško mejo, kar naj bi bilo ključnega pomena pri njeni tihotapski dejavnosti?

Oglasila se je “vaška straža”

Glede na vse opisane dogodke se je zdaj odločila ukrepati tudi vaška straža, o vzpostavitvi katere smo že poročali. Ena izmed pripadnic omenjene vaške straže je na Facebooku sporočila: “Predolgo smo opozarjali, da se zaklenejo vrata panelnih ograj. Sedaj je jasno, zakaj se je temu nasprotovalo. Danes nam je dovolj, v lastni režiji gremo danes zaklenit 4 glavne vpadnice, skozi katere prehajajo migranti. Te vpadnice so le streljaj od hiše, kjer živi tihotapka Mavretič. Lahko se nam kdo pridruži!”

VIR: Nova24.TV

PIM