To je pa nerodno! Zdravnica pacientu odrezala napačno nogo!

slika je simbolna

Maja letos je bil moški sprejet v bolnišnico v Freistadtu v Avstriji, kjer je imel napovedano operacijo amputacijo noge. A odrezali so mu očitno napačno.

Kirurginja odrezala moškemu napačno nogo

Med operacijo pa se je zgodila huda napaka – 43-letna kirurginja je moškemu odrezala desno nogo namesto leve. Napako so odkrili šele dva dni po operaciji, zatem pa pacientu odrezali še drugo nogo. piše portal Slovenske novice.

V sredo se je zaključilo sojenje kirurginji, ki je bila spoznana za krivo malomarnosti, naložili pa so ji 2700 evrov kazni, poročajo avstrijski novičarski portali. Kirurginja ni znala pojasniti, zakaj je označila napačno nogo, je pa povedala, da je bila napaka storjena zaradi neustrezne komunikacije med posegom. Med procesom tudi ni bilo razjasnjeno, zakaj so odpovedali vsi kontrolni mehanizmi, ki se izvajajo ob takih operacijah, in zakaj ni nihče drug opazil, da je označena napačna noga. Kirurginja je bila premeščena.

Pacient je že pred končanjem sojenja umrl, njegova vdova pa bo dobila le 5000 evrov odškodnine. 

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
62%
2.1km/h
40%
24°C
26°
22°
23°
Fri
13°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
12°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.