To je scenarij, ki se lahko zgodi na RTV po Golobovem prevzemu

Po Golobovem “sovražnem” prevzemu RTV-ja povsem možno da se bodo na nacionalni televiziji najprej začele čistke tistih, ki niso njihovi. Potem pa se lahko zgodi še kaj hujšega.

Scenarij najhujše oblike po Golobovem prevzemu RTV (vir: Požareport):

– Najkasneje v roku 15 dni od uveljavitve novega zakona mora sedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja RTV Andrej Grah Whatmough sklicati nov svet RTV, ki je prav tako izbran politično, kjer je natančno opisana “matematika” političnega zaklenjenega obvladovanja RTV na podlagi novega Golobovega zakona.

–  Novi svet RTV bo najverjetneje že na tej isti prvi seji razrešil AGW, za novega vršilca dolžnosti generalnega direktorja pa predvidoma postavil Mirka Štularja, sedanjega v. d. direktorja Radia Slovenija. Kar bi sicer bilo v nasprotju s sklepom ustavnega sodišča.

–  Štular bo potem nemudoma, še isti dan, zamenjal v. d. direktorja TVS Uroša Urbanijo. Nova začasna direktorica pa utegne znova postati Natalija Gorščak.

– Skušali bodo zamenjati tudi dosedanjo urednico informativnega programa TVS Jadranko Rebernik, ki pa je brez resnega razloga ne morejo zamenjati – pred koncem rednega mandata.  A ta ima srečo, da je dobra prijateljice nekoč “neodvisne” novinarke in sedaj poslanke Gibanja svoboda Mojce Pašek Šetinc.

– Tudi Pirkoviča bodo znova hoteli  zamenjati in mu ukiniti oddajo Arena, predvajano znotraj nekdanjega termina Studia City, ob ponedeljkih zvečer na prvem programu TVS. Bodo pa, ekstremno hitro vrnili levičarsko oddajo Studio City z Marcelom Štefančičem jr.

– Prav tako bodo ukinili informativno oddajo Panorama na 2. programu TVS.

– Vrnili bodo tudi rubriko Politično znotraj nedeljskega Dnevnika, kar so voditeljici Tanji Gobec nekateri politiki sedanje vladne koalicije celo javno obljubljali,

– Premeščeni, zamenjani ali celo na cesti pa naj bi ostali uredniki, novinarji oziroma voditelji, kot so: Rajko Gerič, Ksenija Koren, Valentina Plaskan, Nejc KrevsLuka Svetina, Gašper Petovar, pa novinar Jaka Elikan, če omenimo samo najbolj izpostavljene.

– Kaj se bo zgodilo z jožetom Možino in njegovo oddajo Pričevalci, pa lahko le ugibamo.

Bo pa pod novo oblastjo  RTV tudi znova množično, z denarjem davkoplačevalcev – plačevala naročnine na revija Mladina (in druge Golobu naklonjene – tiskane – medije).

Če se to, kar se predvideva res zgodi, potem bi bil na vse to mešetarjenje okoli RTV-ja izredno ponosen tudi predsednik Severne Koreje Kim Il-sung, Tudi on bi si želel verjetno tako “dobrega” predsednika vlade, kot ga imamo mi. Dobrodošli v totalitarizmu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.