To je zmagovalna vožnja Ilke Štuhec na današnjem smuku! #video #odzivi

VIR: WIKIPEDIJA

Kar 60 tekem svetovnega pokala in štiri leta je Ilka Štuhec čakala, da se je znova povzpela na najvišjo stopničko. Po včerajšnjem drugem mestu je Mariborčanka Ilka danes zmagovalka!


Ilka Štuhec je tako v soboto v Cortini prišla do prve zmage v svetovnem pokalu po 19. decembru 2018! Pred štirimi leti je Mariborčanka ravno zaključila zmagoviti konec tedna v Val Gardeni, kjer je bila najhitrejša v smuku in superveleslalomu.

Ob prednosti tretjine sekunde na le dobro minuto dolgem smuku je postalo jasno, da lahko zmago Ilke Štuhec preprečita le Mikaela Shiffrin in Lara Gut-Behrami. Američanka je zaostala 39 stotink, Švicarka pa 35 stotink in se je izenačil z Ragnhild Mowinchel. A na koncu je na zmagovalnem odru stala druga Norvežanka – Kajsa Vickhoff Lie, ki je ogrozila tudi zmago Ilke Štuhec, na koncu pa izenačila svoj izid kariere (druga je bila na SVSL-ju Garmischa 2021).

To je Ilkina zmagovita vožnja:

Čestitke Ilki Štuhec dežujejo iz vseh strani

Ilki Štuhec je ob zmagoviti vožnji voščil tudi Andrej Hoivik, poslanec SDS

To je Ilka povedala za Val 2o2

Čestitki se pridružujemo tudi z našega uredništva!

VREME

Maribor
delno oblačno
85%
1km/h
28%
19°C
21°
18°
20°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.