To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Dejan Süč, zajem slike

Včasih je še dobro, da nekateri poslanci koalicije  nimajo pojma o čem glasujejo ali kaj v bistvu pritiskajo.

Skozi sito parlamentarnega odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo se je presenetljivo prebil predlog novele zakona, s katerim bi SDS uvedla obvezno soglasje občinskega sveta pred sprejemom sklepa vlade o nastanitvi migrantov na območju občine. In to je omogočil poslanec Svobode Dejan Süč.


Odbor DZ za notranjo politiko je danes presenetljivo potrdil opozicijski predlog novele zakona o lokalni samoupravi. Ta uvaja obvezno soglasje občinskega sveta pred sprejemom sklepa vlade o nastanitvi migrantov ali vzpostavitvi azilnega doma ali njegove izpostave na območju občine. To je seveda povsem logična odločitev, a tudi tokrat ne koalicijo, katera išče tisoč in en izgovor.

V koaliciji, ki ima v odboru večino, so predlogu nasprotovali, vendar pa je bil ta ob podpori poslanca Svobode Dejana Süča s sedmimi glasovi za in šestimi proti sprejet.  A Süč verjetno ni tisti, katerega bi srečala pamet pri tem zakonu, ampak naj bi se pri glasovanju le zmotil.

 

VREME

Maribor
delno oblačno
57%
6.2km/h
40%
24°C
26°
22°
24°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.