Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

Središče ob Dravi, Zajem slike TV Ormož

Vlada se požvižga na zaskrbljenost ljudi v Središču ob Dravi in na njihove prošnje, da naj v te kraju na gradijo novih azilnih domov. Še več, z vso vnemo se pripravlja na prihod migrantov.


Prebivalce Središča ob Dravi in Obrežja v občini Brežice še vedno razburja sklep, da se na območju nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi organizirata izpostavi azilnega doma za potrebe nastanitve prosilcev za mednarodno zaščito. Prebivalci so odločno proti, a očitno to pri vladi ne zaleže. Še posebej pa skrbi dejstvo, da je bila ta vladna odločitev sprejeta brez posvetovanja in privolitve lokalnih skupnosti ter brez vnaprejšnjega obveščanja občanov.

Kot je na odboru DZ za notranje zadeve je vlada sprejela odločitev glede azilnih domov, ne da bi kdorkoli iz lokalne skupnosti karkoli vedel. Šele kasneje je o tem obvestila javnost, ampak povedala, da bodo sklepi uveljavljeni ne glede na vse. To pomeni konec lokalne samouprave in je v nasprotju s slovensko in evropsko zakonodajo.” Dodal je še, da ima po njihovem predlogu vlada na koncu še vedno zadnjo besedo.

Danes pa je prebivalce Središča ob Dravi presenetila novica, da vlada za migrante kupuje 150 kovinskih pogradov in kar 400 vzmetnic, katere bodo razporedili v novih azilnih domovih na Obrežju in Središču ob Dravi, kot poroča Planet TV. Poleg tega so naročili 50 bivalnih kontejnerjev, tri pisarniške kontejnerje, pet WC kontejnerjev in pet tuš kontejnerjev.

Prebivalci pa so bili že včeraj šokirani, ko se je v njihovem kraju, kar na enkrat znašlo okoli 30 migrantov.

Migranti v Središču ob Dravi, slika Nataša Majerič

 

VREME

Maribor
delno oblačno
50%
6.2km/h
40%
26°C
28°
24°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
18°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.