To pa je nerodno, v Ljubljani istočasno kar dva ” Pop designa”?

Miran Rudan, zajem slike

To pa je nerodno.  Na Kongresnem trgu bo nastopil Miran Rudan in Design, bivši pevec znane slovenske zasedbe Pop Design, ki bo ob istem času nastopila le streljaj stran, na Pogačarjevem trgu. 

Glasbena zmeda v Ljubljani bo popolna. V oči zbode to, da bosta naenkrat nastopala dva izvajalca, ki sta bila do nedavnega zgolj en. Na Kongresnem trgu bo nastopil Miran Rudan in Design, bivši pevec ikonične slovenske zasedbe Pop Design, ki bo ob istem času nastopila le streljaj stran, na Pogačarjevem trgu. Rudan je lansko poletje izstopil iz Pop Design. Glasbeno pot je nadaljeval z novo skupino, Pop Design pa z novim pevcem. Piše portal N1

Pop Design je izdal nekatere najbolj prepoznavne slovenske skladbe, med drugim tudi že zimzeleno Na božično noč, 14 let pa jih je pel prav Rudan. Pričakovati je torej, da jih bosta na zadnjo noč v letu izvajala oba izvajalca; repertoar, na katerega bodo mimoidoči zapeli in zaplesali, bo tako na dveh ljubljanskih lokacijah precej podoben.

Kdo si jemlje pravico do petja katerih pesmi? Miran Rudan meni, da je veliko pesmi Pop Designa, ker je k njihovi stvaritvi sam veliko doprinesel, delno tudi njegovih, klaviaturist skupine Pop Design Martin Erjavec, pa meni, da največji hiti skupine, čeprav je Rudan sodeloval pri njihovem nastanku, zato še niso njegovi avtorski.

Tako pa pesem “Na Božično noč” zazveni, ko jo zapojeta dva bivša POP designovca:


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
0.5km/h
100%
-1°C
0°
-3°
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA