Levičarski ekstremist iz RTV Boris Vasev ostal z dolgim nosom, zaradi protesta proti jaslicam.

novinarji boris vasev
foto: Youtube / Posnetek zaslona

Če bi se spraševali, kam sodi Boris Vasev po svojem prepričanju in bi zagotovo pritrdili, da nikakor ne na RTV. Mogoče v kakšno drugo, bolj zaprto ustanovo. No tokrat je Vasev ostal z dolgim nosom tudi zaradi jaslic v avli nacionalne televizije.


Včasih se od neumnostih Borisa Vaseva mnogi sprašujejo, ali je sploh normalno, takega človeka imeti pod okriljem RTV? Bizarni izpadi tega “novinarja” MMC so na twitterju znani. Večkrat se je že obregnil, da pred stavbo RTV ne bi smela viseti slovenska zastava. Češ da gre za javni in ne za državni zavod, moti pa ga tudi narodno-zabavna glasba na RTV in še marsikaj drugega. Tokrat pa so ga zmotile kar jaslice pod smreko.

Vasev je namreč 20. decembra zagovorniku načela enakosti Mihi Lobniku poslal prijavo »o diskriminaciji na osnovi verskega prepričanja zaradi odločitve vodstva RTV Slovenija, da v avli javnega  zavoda vsem “vsili” verski simbol, s tem je mislil jaslice pod smreko. “K temu pozivam vse, ki nasprotujejo klerikalizaciji javnega zavoda,” je zapisal Vasev.

A odgovor, ki ga je dobil, ni bil ravno to, kar je skrajnež Vasev pričakoval. Morda je pričakoval, da bo Lobnik, (v preteklosti znan po delovanju v skupnosti LGBT), delil njegov bes zaradi jaslic pri vhodu na TVS, toda ostal je razočaran. Prav tako na twitterju je Vasev oznanil, da zagovornik načela enakosti ni “ugotovil diskriminacije drugače verujočih in neverujočih v očitnem favoriziranju ene verske skupnosti s strani vodstva javnega zavoda.”

Kot so zapisali pri organu zagovornik načela enakosti, iz opisa ne izhaja, »kako naj bi postavitev jaslic v avli ob vhodu v javni zavod ovirala, zmanjšala ali izničevala enakopravno priznavanje, uživanje ali uresničevanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin, drugih pravic, pravnih interesov in ugodnosti oziroma v katere pravice oz. pravne interese/ugodnosti zaposlenih v javnem zavodu naj bi posegala!

Ubogi Vasev, je tako pri novi neumnosti ostal sam. Očitno mu gredo take stvari hudo na živce. Za voljo kasnejših zdravstvenih težav, bi bilo boljše, če se iz Slovenije izseli. Mogoče v Makedonijo.

po viru: Reporter.

VREME

Maribor
oblačno
88%
0.5km/h
100%
14°C
14°
13°
13°
Wed
12°
Thu
14°
Fri
12°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.