To pa je sramota. Poglejte kam je padla stranka SD! Polovica naklonjena tudi interpelaciji vlade.

Tanja Fajon
zajem slike, Planet TV

Vlada se sesuva v prah. Prav tako je zadnja afera s stavbo na Litijski cesti dodobra pretresla tudi stranko SD, ki je dosegla najslabši rezultat javnega mnenja v zgodovini.

Interpelacija vlade Roberta Goloba, ki jo je v zadnjih dneh kot eno od možnosti omenil prvak SDS Janez Janše, je upravičena, meni 44,3 odstotka vprašanih v anketi, ki jo je izvedla Mediana.

Anketo o interpelaciji vlade je za Delo izvedla Mediana. Med razlogi za upravičenost interpelacije, pri čemer so vprašani lahko izbrali več možnih odgovor, je najvišji delež tistih, ki so navedli slabo vodenje vlade. Tako meni 36 odstotkov vprašanih. Sledijo neučinkovitost pri prekinitvi stavkovnega vala (30,9 odstotka vprašanih), očitki o korupciji pri nakupu stavbe za potrebe sodišč (28,6 odstotka) in odsotnost reform (26 odstotkov).

Še bolj zanimiva pa je podpora strankam, ki jo je danes izvedla Mediana za delo. Koliko je afera “sodna stavba” vplivala na priljubljenost stranke SD. Očitno je v stranki kriza ogromna. Lahko se celo zgodi, da bo stranka odšla po poti nekdanje LDS, ali pa jo bo Svoboda enostavno “pojedla”

Po zadnji raziskavi je priljubljenost stranke SD na najnižji ravni v zgodovini stranke. Podpira jo namreč le še 2.6% ljudi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.