To pa je veselica? Najprej so plesali, se stepli, varnostniki pa vklenili obiskovalca in ga brcali?

slika je simbolna

Očitno se veselica v Vitanju ni ravno končala po načrtih organizatorja. V soboto zvečer so se v Vitanju številni veselili glasbene prireditve, na kateri so nastopili Polkaholiki in ostali glasbeniki. Končalo pa se je dokaj klavrno!


 Vstop v velik šotor poleg Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga je bil brezplačen, zato je bilo pričakovati veliko obiskovalcev od blizu in daleč. In tako je tudi bilo. In morda bi se vse izteklo dobro, če se ne bi po končani prireditvi dva obiskovalca stepla. Ker se nista pomirila, se je njuno ravsanje sprevrglo v vsesplošni pretep, v katerem so, zanimivo, sodelovali tudi varnostniki.

Ljudje se kličejo, nekateri so šli tudi na policijsko postajo, da so podali prijavo, čeprav so bili že na kraju dogodka policisti in so nekaj oškodovancev popisali. V njihovem zapisniku se je znašla tudi izjava varnostnika, ki je udaril dekle v obraz, da je padla, sam pa je dejal, da je padla, ker je bila pijana. Skratka, zavladal je popoln kaos. Če se ljudje stepejo, bi morali varnostniki stvari umiriti in rešiti, ne pa da pretepajo ljudi. Če ne bi videl na lastne oči, ne bi verjel,«  je za Slovenske novice sejal eden od očividcev.

Varnostniki naj bi enega obiskovalca vklenili v lisice, nato pa ležečega na tleh brcali v glavo, da je dobil hujše poškodbe glave, lobanje, čeljusti in očesa. “To je bil povod v še hujše obračunavanje z obiskovalci. Skupina ljudi je kričala in prosila varnostnike, naj prenehajo, takrat pa naj bi prišli na pomoč še drugi varnostniki in začel se je vsesplošni pretep z obiskovalci.”

Očitno so varnostniki na prireditvi mislili, da igrajo policaje. Pri tem zagotovo sledijo kazenske ovadbe in še kakšne druge kazni za ene in druge.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
2.6km/h
67%
15°C
17°
14°
15°
Fri
14°
Sat
13°
Sun
13°
Mon
13°
Tue

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.