Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

Evropska komisija se pretirano vmešava v politiko držav članic. Dober primer je primer iz Slovenije, ko je komisarka za transparentnost Vera Jourova, intervenirala v slovenski zakonodajni postopek v času sprejemanja novele zakona o RTV Slovenija.


“Nikoli si nisem mislil, da bom moral ob koncu mojega tretjega mandata v  Evropskem parlamentu pokritizirati Evropsko komisijo in izraziti zaskrbljenost, da se Evropska komisija pretirano vmešava v politiko držav članic. Dober primer je komisarka za transparentnost Vera Jourova, ki je intervenirala v slovenski zakonodajni postopek v času sprejemanja novele zakona o RTV Slovenija, ki je pozneje pripeljal do vsebinske in kadrovske spremembe na nacionalni televiziji,” je na seji Evropskega parlamenta v okviru današnje razprave izpostavil poslanec dr. Milan Zver.

“Tega problema očitno ne bomo mogli rešiti na ravni politike, ker se izteka mandat. Bom pa zato primoran iskati resnico in pravico tudi na evropskem sodišču. Upam, da se v naslednjem mandatu ne bo več dogajalo, da bi državam članicam kratili pravico do suverenosti,” je še poudaril evropski poslanec.

Tudi zato je pomembno, komu boste zaupali svoj glas na Evropski volitvah.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
2.6km/h
67%
15°C
17°
14°
15°
Fri
14°
Sat
13°
Sun
13°
Mon
13°
Tue

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.