Kljub temu, da so protivladni protesti, kjer se tudi grozi s smrtjo, nezakoniti, jim še vedno ni videti konca. Protestnikov namreč niti malo ne gane porast okužb v državi in v sosednjih državah, kamor Slovenci radi potujejo.

Protesti ne pripomorejo k nižanju priljubljenosti

Ampak protesti ne bodo vrgli vlade. Levičarjem je namreč res malo mar za vse skupaj. V medijski slavi, ki jo do levičarjev gojita RTV SLO in POP TV je namreč veliko takih, ki tako in tako ne delajo nič, ali pa so prisesani na državno proračun.

Kljub temu, da na podlagi poročanja mainstream medijev človek dobi vtis, da za večino, vzklikanje gesla “smrt janšizmu” ni nič kaj takega, pa rezultati javnomnenjske ankete, ki jo je agencija Parsifal za Novo24 TV opravila v obdobju od 29. junija do 2. julija kažejo, da temu niti približno ni tako. Velika večina (84,3 odstotka) namreč meni, da uporaba gesla “smrt janšizmu” ni primerna. Da je geslo primerno meni le 13,2 odstotka anketirancev.

Glede na to, da na protestih pozivajo k odstopu aktualne vlade je zanimiv podatek, da večina vprašanih meni, da je Janez Janša tisti, ki je najprimernejši za položaj predsednika vlade. Kar 26, 5 odstotka vprašanih je namreč svoj glas namenilo prav Janši, Tanji Fajon, ki se nahaja na drugem mestu, so namenili 16,7 odstotka glasov. Kot lahko vidimo je razlika med Janšo in Fajonovo precejšna, čeprav bi človek morda na podlagi poročanj dobil vtis, da je Fajonova nesporna zmagovalka. Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, za katerega je očitno, da mu je žal, da je odstopil, je dobil 14,5 odstotka glasov, kar ga uvršča na tretje mesto. Sodeč po rezultatih sledijo: Zmago JelinčičAleksandra PivecMatej ToninLuka MesecAlenka BratušekZdravko Počivalšek. Neopredeljenih je 29 odstotkov anketirancev.

vir: Nova24 TV

MG