OKC PU Nova Gorica je včeraj okoli 17.30 ure prejel obvestilo dveh občanov, da ju je ob cesti na izvozu Vogrsko ustavljal okrvavljen moški, ki je želel pomoč, drugi moški pa je sedel v bližnjem taxi vozilu.

 

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Policista Policijske postaje Nova Gorica sta takoj intervenirala na kraju, kjer sta našla moškega, voznika taxija, ki je bil telesno poškodovan in je krvavel po vratu. Na kraj je bilo napoteno reševalno vozilo. Voznik je povedal, da ga je napadel tujeci, ki je sedel v bližnjem taxi vozilu. Policista sta z namenom prijetja osumljenca kaznivega dejanja pristopila k taxi vozilu in moškega pozvala, da izstopi iz vozila in se uleže na tla. Pri tem sta, ker sta ocenila, da gre za nevaren postopek, postopek varovala s službeno pištolo. Osumljenec se je na pozive (v angleškem jeziku, saj sta ugotovila, da gre za tujca) odzval z grožnjami policistoma. Ko je izstopil iz vozila, je z nožem v roki stekel proti enemu izmed policistov z namenom, da ga napade. Piše Žurnal.

Policist se je branil s strelom

Policist je izstrelil opozorilni strel v zrak, ker pa se osumljenec ni ustavil, ga je zaradi odvrnitve napada ustrelil v nogo, zadel ga je v spodnji del noge. S tem je osumljenca onesposobil, policista pa sta mu odvzela nož. Po prvih podatkih je osumljeni državljan Iraka, vendar se njegovi osebni podatki, izvor in njegov status v državah EU še preverjajo. Odpeljali so ga v v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Policist, ki je bil napaden, se je v intervenciji lažje telesno poškodoval in mu je bila nudena zdravniška oskrba.

Migrantu grozi ovadbba zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, povzročene z nevarnim orodjem na škodo voznika po 122. členu KZ-1 in kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 300. členu KZ-1.

M.G.