slika: domovina.si

Zaskrbljajoče! Kdo nam laže? Slovenski novinarji, ki delajo po nareku vodilnih ali mediji, ki pišejo resnico in jih levičarji postavljajo na laž?

Kakšno je stanje duha na nacionalni televiziji?

Intervju s satirikom in radijskem voditeljem Sašem Hribarjem minuli petek v reviji Stop je v javnosti precej odmeval, saj se je Hribar razgovoril tudi o stanju duha na naši nacionalni televiziji, ki je milo rečeno – katastrofalno! Hribar je dejal celo sledeče: “Žalostno je, da me je po 30 letih sram, da sem zaposlen na RTV!” razkriva Politikis.

“Generalni direktor nima nobene pristojnosti, saj ga programski svet odstavlja in nastavlja. Ko pride novi direktor, se na naslednji seji že govori o tem, kdaj ga bomo odstavili. Generalni direktor ima tudi neprestani boj z nadzornim svetom, nadzorni svet se bori s programskim svetom, potem so tu še sindikati in svet delavcev. Generalni direktor je samo “pizdek” za nizko plačo…”

“Marjan Šarec je na kratko povedal, kako bomo delali in da ga zakoni ne zanimajo. Mi smo tisti, ki moramo izvajati zakone, njemu pa raste podpora.”

“Sprememba zakona ni potrebna. Če delamo po zakonih, lahko zapremo radio in televizijo za vedno, zato moramo delati po občutku. Marjan Šarec je na kratko povedal, kako bomo delali in da ga zakoni ne zanimajo. Mi smo tisti, ki moramo izvajati zakone, njemu pa raste podpora,” je razkril Hribar.

Novinarji se moramo zato resno vprašati, ali bomo vsak prispevek, morali najprej poslati Marijanu Šarcu v pregled, preden ga sploh lahko objavimo? Mi tega članka zagotovo nismo!

M.G.