Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel
Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, Slika: Maribor24

Predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel je 23. decembra 2020 lagal, ko je v izjavi za portal Siol dejal, da je pred nastopom nove funkcije v Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) o tem seznanil KPK.

JE TOMAŽ VESEL LAGAL JAVNOSTI?

Tomaž Vesel je za portal SIOL dejal: “V pisnem odgovoru so mi (s KPK, op.a.) sporočili, da ne vidijo nobenega konflikta interesov in da sta funkciji združljivi.” Da je za zagovarjanje svojega obilnega bogatega zaslužka (202 tisoč evrov na leto) in, kar je še huje, v zagovor svojem nedovoljenemu dodatnemu poslu, ki ga kot varuh porabe javnega denarja ne bi smel opravljati, Vesel lagal, razkriva dokument, ki ga v torek 26. januarja 2021 prejeli novinarski kolegi portala Škandal24, od Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), na katero se je Vesel skliceval.

Iz komisije so v odločbi, s katero so zavrnili omenjeno prošnjo za posredovanje pisnega odgovor KPK, ki so ga poslali predsedniku računskega sodišča Tomažu Veselu, v katerem se je opredelila o združljivosti funkcije s tisto v Mednarodni nogometni zvezi (FIFA), zavrnili. To pa zato, ker “komisija z zahtevanim dokumentom ne razpolaga”.

več si lahko preberete na strani portala Škandal24.

PM