Tone Partljič, z butastimi izjavami, zakaj ne mara slovenskih gostov na hrvaški obali

slika: politikis

Že dolgo pozabljeni mariborski pisatelj in politik Tone Partljič očitno ne more brez svojega jamranja niti na dopustu. 

V teh vročih dneh si je očitno dopust privoščil že kar pozabljeni slovenski pisatelj Tone Partljič, človek, ki mu je sicer uspelo, da je napisal nekaj dobrih knjig in človek, ki je od kulturnika prestopil med leve politike in nekoč je bil celo poslanec (LDS), hotel je postati tudi mariborski župan, a mu to niti pod razno ni uspelo.  Sicer pa se Mariborčani Partljiča spomnimo predvsem po njegovem agitiranju protestnikov v času protestov proti Francu Kanglerju.

Si pa Partljič očitno tudi na dopustu ne želi preveč slovenske družbe. “O morju sem pisal v predpredzadnji knjigi Ljudje z otoka. Na morju ozdravim dušo in telo, zlasti če je na otoku malo ljudi. Dobro prenašam le Mojco, Urško, mojo požrtvovalno Milko in brata Francija ter prijatelja Mateja in Miho Demšarja. Sicer pa se skrijem pred slovensko govorico, ker niti ne morju Slovenci ne nehajo z Janšo, Golobom in Titom iz časa Galeba.” Pravi Partljič za Reporter.

Mogoče Partljiču ni všeč,  da se o politiki razpreda tudi na dopustu.  A bolje, da se ljudje pogovarjajo o temah, ki so pomembne za ljudi. Zamislite si, da bi se pogovarjali le o Partljiču in njegovih knjigah. precej dolgočasno?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.