Tradicionalno! Dobrote v Cirbeškem kotlu je kuhal tudi poslanec SDS, Franc Breznik.

Cirbeški kotl. Slika, družbeno omrežje

Tekmovanje v kuhanju golaža, oziroma po domače “Cirbeški kotl”, prireditev, ki jo v mesecu maju organizira Športno društvo Branka, je tokat presegel svoja pričakovanja. Kuhal je tudi poslanec Franc Breznik, kandidat za Evropskega poslanca.


V okviru tradicionalnega Cirbeškega tedna danes v maneži Ferkove kmetije v Ceršaku v občini Šentilj poteka že 10. Cirberški kotel, tekmovanje v kuhanju najboljšega golaža. Golaže letos kuha 51 ekip, med katerimi so tudi Madžari, Hrvati in Avstrijci. V eni ekipi morajo biti najmanj tri člani, lahko jih je tudi več. Hkrati so pripravili tudi blagoslov oldtajmerjev in traktorjev. Za najmlajše je na voljo otroški kotiček, za dobro razpoloženje pa je skrbel tudi ansambel.

V Ceršaku se je ob priložnosti zbralo veliko število ‘kuhalcev’ in obiskovalcev. Direktorica občinske uprave Šentilj, Petra Pučko, je pojasnila, da je dogodek tako priljubljen, ker je ‘‘enostavno fajn. Ker se ljudje radi družijo, uživajo, ker je sproščeno, vedno se dogaja, zanimivo je …”

Je pa v Ceršaku kuhala tudi skupina SDS Šentilj, sicer ne kot tekmovalci, a vseeno, so razdelili kar nekaj golaža. Da zna še kako dobro prijeti za kuhalnico. “Zmagali smo vsi. Še posebej Ceršak. Stane Ferk, Ivo Poš, poslanec DZ RS in kandidat za EU poslanca Franc Breznik, poslanec DZ RS Andrej Kosi in vse legende, ki so krasile današnjo vrhunsko prireditev,” je zapisal na družbeno omrežje Marjan Pojbič, predsednik SDS Šentilj.”

Da zna skuhati enkraten golaž, tudi kandidat za Evropskega poslanca, poslanec SDS, Franc Breznik, vedo povedati številni obiskovalci od blizu daleč. Tak bi jim prijal tudi v Evropi. 

slike: Anica Duh, družbeno omrežje

VREME

Maribor
jasno
95%
4%
12°C
14°
11°
12°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.