Tragedija na Hrvaškem. V nesreči avtobusa najmanj 10 mrtvih

policija-stop storilec
policija-trak

Nekaj po 6. uri zjutraj je pri Slavonskem Brodu na vzhodu Hrvaške avtobus zdrsnil z avtoceste. Umrlo je najmanj deset ljudi, 45 je ranjenih. 

10 MRTVIH V NESREČI AVTOBUSA

Mrtvi ležijo na tleh. Prizor je grozljiv,” je poročala hrvaška televizija Nova TV. “Stanje je zelo hudo. V avtobusu je še vedno veliko smrtno ogroženih potnikov,” pa je za hrvaške medije povedal tiskovni predstavnik slavonsko-brodske policijske uprave Damir Brezić.

Na policiji so potrdili, da je v nesreči kosovskega avtobusa, ki je peljal na redni liniji Frankfurt–Priština, umrlo najmanj deset ljudi, več kot 45 so jih prepeljali v bolnišnico v Slavonskem Brodu. Hrvaški premier Andrej Plenković je na Twitterju izrazil sožalje svojcem žrtev. “Z veliko žalostjo smo prejeli novico o avtobusu, ki je odletel s ceste v bližini Slavonskega Broda, v katerem je življenje izgubilo 10 ljudi. V mislih smo z družinami žrtev..” je zapisal Plenković.


Poleg reševalcev so na kraju dogodka tudi gasilci. Mesto nesreče si bo ogledal tudi hrvaški minister za zdravje Vili Beroš. Iz hrvaškega avtokluba (Hak) so sporočili, da je avtocesta proti meji s Srbijo zaprta. Vozila preusmerjajo na obvoz po lokalnih cestah. Portal 24sata.hr poroča, da naj bi se nesreča zgodila zaradi utrujenosti voznika.

P.M.

.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
80%
1.5km/h
53%
3°C
4°
2°
2°
Sun
2°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.