Dvorana Tabor Maribor
Dvorana Tabor Maribor

Država bo sofinanciranje investicij v javne športne objekte za izvedbo tekmovanja zagotovila sredstva v skladu s proračunskimi možnostmi.

Malo več kot 3 milijone za obnovo športne dvorane Tabor

V letu 2021 bo tako iz državnega proračuna iz proračunske postavke Letni program športa za obnovo mariborske športne dvorane Tabor namenjenih 3.169.000 evrov. Kandidaturo je podprl tudi Olimpijski komite Slovenije (OKS), njegov predsednik Bogdan Gabrovec je ob razpravi v mestnem svetu MOM lani dejal, da so Maribor za organizacijo podprli, da bi tudi na ta način podprli decentralizacijo Slovenije.

Ta za Maribor in regijo izjemno pomemben športni dogodek, na katerem se pričakuje udeležba okoli 3600 mladih športnikov iz 50 držav, pa aktivno podpirata tudi koalicijska poslanca mag. Branislav Rajić in mag. Dejan Kaloh. Slednja sta v začetku januarja 2021 v prostorih državnega zbora organizirala sestanek z ministrico dr. Simono Kustec in predstavniki mariborske občine, podžupanom dr. Samom Medvedom in podžupanjo mag. Heleno Kujundžić Lukaček, kjer so podrobneje spregovorili o projektu EYOF in potrebni športni infrastrukturi ter o dodatnih možnostih državnega financiranja tega prestižnega športnega dogodka.

Po predstavitvi projekta sta se poslanca Rajić in Kaloh zavezala k aktivnemu iskanju rešitev za izpeljavo načrta, kar je z odločitvijo MIZŠ in Vlade RS udejanjeno, piše portal Politikis.

PM