Tu so najbolj bizarni Guinnessovi rekordi na svetu.

Tokrat smo poiskali nekatere najbolj zanimive rekorde, ki jih ni mogoče primerjati z drugimi, kajti, ti so tako nenavadni, da jih težko kdo premaga.

 

Največ pozornosti Guinnessove knjige rekordov je zadnjem času pritegnil primer neke brezposelne Američanke, ki so jo umetno oplodili in je najprej rodila šesterčke, po naslednji nosečnosti pa še osmerčke.

 

Veliko se je govorilo tudi o  70-letni Indijki, ki je prišla do svojega prvega otroka, 70-letna Indijka Radžo Devi Lohan je do sedaj najstarejša ženska, ki je rodila svojega prvega otroka. Deklica, ki se je rodila 28. novembra leta 2008, je bila spočeta z umetno oploditvijo. Kot je dejal strokovnjak za zdravljenje neplodnosti Anurag Bišnoj s centra Hisar za zdravljenje neplodnosti v indijski zvezni državi Harjana, sta se Radžo Devi in njen soprog Bala Ram, ki sta poročena že 50 let, obrnila po pomoč na njihov center, ki je nato 18. aprila izvedel postopek oploditve v epruveti. Devijeva je tako postala najstarejša mati, ki je prvič rodila, na svetu,

 

Rekord vseh rekordov prihaja iz Rusije, ženski po imenu Valentina Vassiljeva pa je uspelo na svet uspešno spraviti kar 69 otrok. Ob tem je treba povedati, da je večkrat rodila dvojčke, trojčke in celo četverčke.

 

Verjetno najbolj nenavaden rekord prihaja iz Peruja. Za neko petletno deklico z nabreklim trebuhom so zdravniki sprva mislili, da ima tumor, izkazalo pa se je, da je noseča. Čez nekaj mesecev je že rodila zdravega dečka. Dečka so poimenovali Gerardo, ime je dobil po zdravniku, in ga sprva vzgajali v prepričanju, da je Lina njegova sestra. Ko je bil star deset let, je menda ugotovil, da je pravzaprav njegova mati.

 

Najbolj nenaveden rekord pa ima moški, oziroma ženska v moškem telesu. Thomas Beatie je edini moški, ki je rodil otroka – pravzaprav se je rodil kot ženska Tracy Lagondino, nato pa se odločil za spremembo spola in si dal kirurško odstraniti prsi ter se podvrgel terapiji s testosteronom. Odločil se je spočeti, potem ko se je s svojo ženo Nancy pogovarjal o tem, da bi imela otroka, vendar so njej pred leti odstranili maternico, zato je obljubil, da bo otroka donosil sam.

 

Se sprašujete, če imate vi najdaljši jezik? Zagotovo se ne morete kosati z 21-letno študentko Chanel Tapper iz Kalifornije, saj je njen jezik dolg malo manj kot deset centimetrov. Chanel je s tem postala rekorderka z najdaljšim jezikom v ženski kategoriji.

 

Zagotovo so to neprekosljivi rekordi, ki bodo za vedno zapisani v Guinnesovi knjigi rekordov.


 

Podiranje svetovnega rekorda Nove24TV 🔴 V ŽIVO 🔴 Kdo so današnji gostje?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.