Tu so navodila za današnji shod upokojencev!

Ob današnjem že tretjem, vseslovenskem shodu upokojencev so tu navodila, za vse tiste, ki se boste danes udeležili shoda,

Tako so zapisali v Inštitutu 1. oktober:

Program se prične ob 15. uri s pozdravom vseh udeležencev organizatorja shoda 1. oktober. Skupina prisotnih na Trgu republike bo pozvala navzoče k PROTESTNEM POHODU PO TOČNO DOLOČENIH ULICAH IN SICER: Trg republike, Šubičeva, Slovenska, Gosposvetska in po Prešernovi nazaj na Trg republike, kjer bomo nadaljevali z govorom predsednika ljudske iniciative Pavla Ruparja in drugimi, vmes BOMO ZAPELI NAŠE SLOVENSKE PESMI!!!

V povorki gre najprej nekaj deset navzočih S SLOVENSKIMI ZASTAVAMI, ZA NJIMI ČLANI USTANOVNEGA ODBORA, SLEDIJO HARMONIKARJI. Vse , ki nas boste s svojo navzočnostjo počastili s harmonikami prosim, da nam sledite po Ljubljani, ker bomo po poti tudi peli.  Za harmonikarji gredo vsi ostali!! Po prihodu nazaj prosim harmonikarje, naj pridejo pred oder, namenili smo jim posebno čast, da bodo zaigrali še druge pesmi! Peli bomo tudi ljudske slovenske ponarodele pesmi: Tam dol na ravne polju, morda celo venček narodnih, vsekakor pa pojemo “Čebelice” in “V dolini tihi” našega Lojzeta Slaka!

PROSIM OBUJTE ČEVLJE, KI VAM NAJBOLJ USTREZAJO ZA HOJO, KDOR NE MORE Z NAMI NA OGLED “ZNAMENITOSTI” BO POČAKAL NA TRGU REPUBLIKE, KJER BO NASTOPAL PEVSKI ZBOR, HUMORISTI..

V PRIMERU SLABEGA VREMENA VZEMITE DEŽNIKE, ČE PRIDETE PREJ S SEBOJ PRINESTE SLOVENSKO MALICO , ČRN KRUH IN ZASKO ZA MOČ!! ZA SEBOJ NE BOMO PUSTILI NOBENIH SMETI, NITI PAPIRČKA! SMO SLOVENSKI NAROD, KULTURNI, PONOSNI, DOSTOJANSTVENI IN ZA SEBOJ PUŠČAMO ČISTO OKOLJE, ČISTO SLOVENIJO!!!

Izogibajmo se provokatorjem in ne nasedajte jim.

Shod upokojencev bomo na facebook profilu e-maribor.si, neposredno prenašali tudi mi, že od 14.45. ure dalje tudi skozi napovedan pohod po ulicah Ljubljane, vse do konca shoda.

SPOŠTOVANI!!
Ne glede na vreme nas bo na Trg republike pripeljala ista želja: Zaživeti dostojno in pravično nagrajeno življenje! Tja nas bo pripeljalo ponosno in domovini zvesto srce! Tja gremo vsi, ki imamo upanje, vero, ki imamo v sebi dovolj spoštovanja in ljubezni za vse!!! Imamo isti cilj, IZRAŽALI GA BOMO KULTURNO, SPOŠTLJIVO VENDAR ODLOČNO!!!! NE OBUPAJMO ZARADI STRAHU, VREMENA, MALODUŠJA.. TO NISO SLOVENSKE VRLINE!!! So še zapisali v inštitutu 1. oktober.

Na koncu pa dodajmo še obvestilo za potnike posebnega avtobusa, ki bo odpeljal z Maribora. Avtobus bo izpred Planeta Tuš Maribor odpeljal ob 12.30, Ustavljal bo tudi na postaji pred Mercator centru na Taboru in v Hočah na avtobusni postaji pri Lidlu.

VREME

Maribor
jasno
43%
2.1km/h
0%
27°C
28°
25°
25°
Thu
17°
Fri
19°
Sat
21°
Sun
19°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.