slika je simbolna

Čisti triler se dogaja pri spornem avstrijskem mesu. Tudi TMI Košaki umikajo svoje izdelke.

Preventivno umikajo salame, klobase in zaseko 

Osem različnih mesnih izdelkov: salame, klobase in zaseko, jemlje preventivno iz prodaje še en slovenski ponudnik, mariborska Tovarna mesnih izdelkov Košaki. Razlog, kot je znano, možno sporno meso iz klavnice na območju avstrijske Lipnice. Za umik določenih mesnih izdelkov, ki so vsebovali surovino iz sporne klavnice, so se odločili  kljub temu, da je Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin stopnjo tveganja označila kot nizko, ker, sporočajo, je njihov cilj maksimalna varnost za potrošnike.

Umaknjeni so izdelki: Gozdarska salama, LOT: 276 in 277, Francoska, 400 g, LOT: 275, Zaseka, 125 g in 400 g, LOT: 270, 280 in 291, Francoska v kolobarju, LOT: 287, Goveja klobasa, LOT: 275, 287, Navadna klobasa, LOT: 287, Francoska debela, LOT: 275, 280 in 287, Šunkarica, LOT: 277, so vzete iz prodaje. TMI Košaki kupce prosi, da kupljeno vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili kupnino in postregli z dodatnimi informacijami, kupci pa se lahko obrnejo tudi na proizvajalca.

V Košakih opozarjajo, da je tokrat zatajil nadzor na avstrijski strani. Še zmeraj pričakujejo več informacij, kaj je v lipniški klavnici konkretno šlo narobe in kam konkretno so bili prodani sporni kosi mesa.

MG