..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Tudi Nataša Pirc Musar, dala košarico Svetlani Makarovič

Svetlana Makarovič
Svetlana Makarović, Foto: STA/Nova24TV

Očitno bo Svetlana Makarovič svojo podganjo pesem, danes ob podeljevanju Prešernovih nagrad lahko brala kar v svojem domu starostnikov in sama obešala plenice s peterokrako na balkon. Kajti danes bo ostala kar doma.

Svetlana Makarovič bo dane ostala doma. No vsaj tako kaže. Razen, če e bo naredila incidenta na Prešernovi proslavi. Letos je namreč nekaj dni pred državno proslavo za dan kulture izrazila željo, da bi Prešernovo nagrado za življenjsko delo, ki jo je pred dvaindvajsetimi leti zavrnila, rada dobila nazaj. Želela si je tudi, da bi ji jo vročili na letošnji proslavi in podelitvi letošnjim nagrajencem. 

Zdaj je svoje stališče povedala tudi predsednica države Nataša Pirc Musar. Po njenem mnenju vročitev zavrnjene nagrade na tej proslavi torej ni primerna, ker gospe Makarovič ni med letošnjimi nagrajenci. Tako je zapisala. “Prešernova nagrada za življenjsko delo je najpomembnejše državno priznanje za delovanje na področju kulture. Na nocojšnji državni proslavi bodo Prešernovi nagradi in nagrade Prešernovega sklada prejeli nagrajenci za leto 2023. Menim, da vročitev zavrnjene nagrade na tej proslavi torej ni primerna, ker gospe Makarovič ni med letošnjimi nagrajenci. Zato si želim, da se Upravni odbor Prešernovega sklada in gospa Makarovič čimprej dogovorita o primernem in spoštljivem načinu vročitve nagrade.”

Upajmo, da ne bo Makarovičeva sedaj napisala pesmico še o kakšni “podganji” predsednici?

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
12°C
14°
9°
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon
1°
Tue

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.