Domov SlovenijaMediji Tudi zaradi tega STA ne more biti ne državna, ne neodvisna agencija!

Tudi zaradi tega STA ne more biti ne državna, ne neodvisna agencija!

Objavil: e-maribor
veselinović STA

Šlamparija, blamaža ali kako bi lahko dejali lažni novici, ki so jo včeraj zakuhali levi mediji. Celo STA, ki se ima za nacionalno (neodvisno) tiskovno agencijo.

Tako pa poroča “neodvisna” STA

Po ekskluzivni objavi izjave, ki jo je STA pošiljal Vesel, je portal Siol.net objavil daljši članek, vključno z izjavo Tomaža Vesela, ki je priznal pošiljanje in usklajevanje vsebine izjave, a hkrati sam povedal, da ne ve, če je izjavo že kdo podpisal (vir). Ta članek so potem sumljivo napačno povzeli novinarji Slovenske tiskovne agencije, in to, pozor, tako, da so nonšalantno a vseeno lažno objavili, da je skupna izjava podpisana, in se pri tem celo sklicevali na SIOL?! Piše portal Požareport. No SIOL niti z enim stavkom NI omenil, da je izjavo kdo sploh podpisal.

STA ni mogla iz svoje kože, da nebi novico dneva pričela s pljuvanjem po vladi ali vsaj predsedniku vlade. Zato je bila zanje ta novica pravi mali šok, ker je le-ta prehitro prišla v javnost, STA pa očitno ni mogla dovolj oblatit vlade.

Ob tem je (bilo) tudi lepo vidno, kako pomembno vlogo pri aktivističnem lansiranju – lažnih – novic igra STA, pa je na twitterju zapisal Bojan Požar.

Če se z ognjem preveč igraš, se opečeš. To velja tudi za Slovensko tiskovno agencijo

PM

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.