TV Slovenija ima novega v.d. direktorja, to je Valentin Areh.

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough programskemu svetu predlagal soglasje k imenovanju Valentina Areha za v. d. direktorja Televizije Slovenija.

V.D. generalnega direktorja TV Slovenija je postal Valentin Areh

Po tem, ko je Valentin Areh predstavil nekaj svojih stališč in med drugim dejal, da je oddaja Tarča, ki ji mi pravimo “lažniva Tarča”, dobro gledana oddaja in da je ne bo ukinil, ter po tem, ko so mu eden od (rdečih) svetnikov očital povezavo z SDS, je slep o imenovanju za vršilca dolžnosti direktorja TV Slovenija podprlo 19 od 24 navzočih članov programskega sveta.

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je seji programskega sveta za Valentina Areha dejal, da izpolnjuje vse pogoje za direktorja. Po njegovem mnenju gre za dobrega kandidata za v. d. direktorja. Sicer pa bo v primeru podanega soglasja programskega sveta k imenovanju Areha za v. d. direktorja televizije imenovan za šest mesecev.

Še vedno pa se z s svojo razrešitvijo z mesta direktorice TV Slovenija ni sprijaznila Natalija Gorščak, ki je vložila tožbo na delovno in socialno sodišče zaradi njene razrešitve s položaja direktorice TV Slovenija. V tožbi je podala tudi predlog, naj sodišče do končne odločitve zadrži razrešitev, čemur pa sodišče ni ugodilo. Ocenilo je, da generalnemu direktorju RTV Grahu Whatmoughu pri razrešitvi ni bilo treba čakati na soglasje programskega sveta, saj mu zakon omogoča, da direktorico razreši tudi brez njega-

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.