Ustanovili medobčinski odbor SDM v Slovenski Bistrici!

Ustanovili občinski odbor SDM v Slovenski Bistrici

“Prihodnost je na mladih,” to je sporočilo z ustanovne seje Slovenske demokratske mladine Slovenska Bistrica.

Ustanovljen medobčinski odbor Slovenske demokratske mladine  Slovenska Bistrica

Prvi občinski odbor Podravske regije, ki ustanavlja podmladek stranke SDS je prav Slovenska Bistrica. Predsednik bistriškega  odbora SDS Žarko Furman je poudaril pomen sodelovanja in ponudil vso podporo pravkar ustanovljenega odbora- Poslanka Karmen Furman iz stranke SDS pa je poudarila, da je predvsem pomembno sodelovanje med mladimi in starimi. Ter obljubila pomoč mladim pri stanovanjski problematiki.

Na ustanovni seji je spregovoril tudi predsednik SDM, Dominik Štrakl, ki je izrazil veselje ob ustanovitvi novega odbora in poudaril, da se družina SDM veča iz dneva v dan in da je tudi zanimanje za politiko med mladimi v porastu. Le nekaj spodbude je potrebne. Obljubil je vso pomoč in izrazil veselje pri ustanovitvi tudi drugih odborov v Podravski regiji. Kmalu se namreč ustanavljata tudi odbora v Hočah in Dupleku.

Novo izvoljena predsednica medobčinskega odbora SDM Slovenska Bistrica, v katerega sodi še OO Makole, OO Oplotnica in OO Poljčane, sicer tudi občinska svetnica občine Slovenska Bistrica, je tako postala Amadeja Hren. Povedala je, da so bili mladi že prej zelo aktivni, še posebej v volilni kampanji sedanje poslanke Karmen Furman, a se do sedaj niso povezovali. Bodo pa tudi v bodoče zelo aktivni. Kot občinska svetnica pravi, da ima izkušnje, znanje in moč, da se bo zavzemala za sodelovanje mladih na raznih področjih. “Še posebej pa bi se mladi radi družili in sodelovali tudi z drugimi podmladki,” je dejala. Poudarila je tudi pomemben prijateljski odnos za dosego skupnih ciljev.

 

Seje novoustanovljenega medobčinskega odbora SDM Slovenska Bistrica so se udeležili tudi generalni sekretar SDM Nejc Brence, predsednik SDM Maribor Luka Simonič ter predsednik nadzorne komisije pri SDM Žiga Ciglarič.

Predsednik SDM Maribor Luka Simonič je med drugim tudi poudarill: “V Slovenski demokratski mladini dajemo glas mladim v lokalnem okolju, da ga skupaj razvijemo in tam tudi dolgoročno ostanemo!

 

slike: arhiv SDM, avtor M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
79%
2.1km/h
93%
-5°C
-4°
-6°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA