Uboga mariborska poslanka Lena Grgurević, toži, da ima premajhno plačo? (video)

Lena Grgujević, zajem slike RTV

Saj ni res pa je. Največje poslanska skupina Gibanje svoboda, ima v svojih vrstah kar nekaj poslancev, ki prvič guli poslanske klopi. In zagotovo še nikdar niso imeli take plače in take privilegije. To velja tudi za mariborsko poslanko Leno Grgurević.  A pozor, njena plača, kot pravi ni velika.

Poslanci državnega zbora so uvrščeni od 56. do 63. plačnega razreda, njihove osnovne bruto plače pa znašajo od 3900 do 5200 evrov. Dodatki, z izjemo dodatka za delovno dobo, poslancem ne pripadajo, kot preostali javni uslužbenci pa so upravičeni do povračila stroškov v zvezi z delom. Poleg tega prejemajo mesečni pavšal za pokrivanje stroškov pri opravljanju funkcije v volilni enoti v višini od 500 do 800 evrov, odvisno od oddaljenosti stalnega prebivališča od sedeža DZ, posebej pa še sredstva za pokrivanje stroškov delovanja poslanskih pisarn.

Lena Grgujević, zajem slike

Le kdo nebi bil  vesel take plače in takih privilegijev v času take draginje in visoke inflacije? Zagotovo pa se s tem ne strinja mariborska poslanka Lena Grgurević. Zanjo poslanska plača ni velika. To je povedala v parlamentu:

I am raw html block.
Click edit button to change this html

Ubogi mariborska poslanka, ki živi v službenem stanovanju v Ljubljani, ob 3000 evrih plače, kateri ostane1500€ mesečno za preživetje. Predlagamo ji, ker od nje Mariborčani nimamo nobene koristi, naj se prijavi raje v službo na mariborsko Snago. Tam potrebujejo pometače, kateri lahko mesec preživijo z 1300€ plače. Pa imamo Mariborčani od njih več koristi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.