Učenec s lažno pištolo meril v otroke

slika je simbolna

Saj ni res, pa je. Na eni od jeseniških osnovnih šol je morala v torek posredovati policija, saj je eden od učencev pred šolo prišel s pištolo.

Policija zoper mladoletnika vodi postopek o prekršku. Učencu so na šoli izrekli vzgojni opomin, prav tako pa so zanj izdelali individualni načrt, da se kaj takšnega ne bi več ponovilo. Pomočnica ravnatelja osnovne šole, je policijo že okoli 7. ure zjutraj poklical vratar, ko je opazil, da po dvorišču teče učenec s pištolo, ki je bila videti kot prava. Z lažnim strelnim orožjem je fant pristopil do mlajših učencev 4. in 5. razreda in meril vanje.

Vratar je pristopil do učenca in ga pozval, naj mu preda orožje. Ko ga je k temu pozval, je fant pobegnil. Kmalu zatem je prišla policija, učenca pa ni bilo v razredu. Napotili so se na njegov domači naslov, kjer so ga tudi našli. Takrat so ugotovili, da je pištola plastična, in o tem obvestili šolo. Plastična imitacija strelnega orožja zasegli, zoper mladoletnika pa vodijo postopek o prekršku na podlagi 11. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru. Tudi oni so o incidentu obvestili pristojni center za socialno delo. Piše portal N1.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.