Pavel Rupar: Če bo potrebno bomo protestirali dan in noč

Pavle Rupar, ustanovitelj inštituta, 1. oktober
Pavle Rupar, ustanovitelj inštituta, 1. oktober

Predsednik Inštituta 1. oktober Pavel Rupar je danes pojasnil, da so v inštitutu pripravili lasten predlog zakona o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Prvak inštituta 1 oktober, Pavel Rupar je na novinarski konferenci dejal, da je največja koalicijska stranka Gibanje Svoboda v torek v parlamentarni postopek vložila predlog novele zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, s čimer je prehitela Inštitut 1. oktober, ki je svoj predlog zakona nameraval vložiti danes.  V društvu so vladi postavili ultimat, do kdaj pričakujejo uveljavljanje zakona.

V društvu so napovedali tudi predlog spremembe zakona, ki ureja upokojensko delo. V inštitutu si želijo, da bi bili upokojenci izenačeni s prejemniki socialne pomoči, predlagajo pa, da bi upokojenci ob delu dobivali tudi polno pokojnino, in sicer ne glede na čas in vrsto dela, ki ga opravljajo.

Poleg tega je Rupar na novinarski konferenci pozval ljudi na 4. vseslovenski upokojenski shod, ki bo 3. maja ob 15. uri na istem prizorišču, na Trgu republike!

video: Topnews.si

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.