Umrl je pevec in vodja ansambla Primorski fantje

vodja ansambla Primorski fantje Bogdan Gerk
Slovenska glasba izgubila pomembnega ustvarjalca in vodjo ansambla Primorski fantje.

Slovenska glasba žaluje. Kot poroča veseljak.si, je v 64. letu umrl vodja ansambla Primorski fantje Bogdan Gerk.

Pokojni Bogdan Gerk je bil vodja ansambla vse do bolezni, ki ga je prezgodaj odtrgala iz odra. Dejaven je bil tudi v lokalni politiki kot občinski svetnik, najprej pri stranki Oljka, leta 2013 pa je postal predsednik stranke Izola je naša.

Prva zasedba Primorskih fantov se je srečala 1974 leta. K osnovnemu triu (Pino Vežnaver, Bogdan Fras, Branko Bembič) se je v naslednjih letih priključilo kar nekaj članov: Darinka Eler, Ivan Kajba in Danica Potočnik. Svojo pravo ustvarjalno pot pa začne ansambel 1988. ob srečanju z g. Tomažem Tozonom, ki je bil tudi producent večine glasbenih izdelkov in s prihodom Bogdana Gerka, ki postane vodja ansambla. 1990. Kasneje se ansamblu priključi klaviaturist Ivan Fortuna, 1992 pa pevka Ivica Vergan. V tem obdobju je ansambel prejel kar nekaj festivalskih lovorik: Števerjan, Ptuj, Vurberk, Vesela Jesen, Slovenski valček in polka,  pristal na najvišjih stopničkah večine lestvic narodno-zabavne glasbe radijskih postaj, bil reden gost neštetih radijskih in televizijskih programov v Sloveniji in v tujini. Leta 1994 je občasno sodeloval z ansamblom tudi vokalni kvartet 7+ iz Izole.

Ansamblu je Skupščina občine Izola podelila plaketo mesta Izola za poseben prispevek k turističnemu razvoju mesta in častni naziv: AMBASADORJI MESTA IZOLE. Posneli so 9 kaset, 8 CD plošč, 2 video kaseti in 1 DVD (vse v založbi Založbe kaset in plošč RTV SLOVENIJA). piše radio Veseljak.

Ansamblu primorski fantje izrekamo iskreno sožalje!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.