URADNO!!!? Nekdanjega generalnega direktorja RTV razrešili nezakonito!

Andrej Grah Whatmough,
Andrej Grah Whatmough, slika twitter

Politični interesi Golobovih, ne morejo biti nad sodiščem!!! Delovno in socialno sodišče je tako danes izdalo odločitev, da je bila razrešitev v. d. bivšega generalnega direktorja RTV Andreja Graha


Whatmougha s položaja nezakonita.

Svet javne RTV na čelu z Goranom Forbicijem, je  kršil zakonodajo. Sodišče je že pred leti tudi odločilo, da je bila podobna razrešitev Nataše Pirc Musar nezakonita, zato je aktualna predsednica takrat kot odškodnino prejela 70 tisočakov. Bo torej tudi Andrej Grah Whatmough prejel enako vsoto?

Bivši vršilec dolžnosti generalnega direktorja javne RTV Andrej Grah Whatmough je bil vršilec dolžnosti te funkcije dve leti in pol, preden ga je depolitizirani svet javne RTV odstavil avgusta lani. Kot razlog za odstavitev so navedli domnevne finančne izgube. Očitali so mu tudi, da je prikrajšal RTVS za dva milijona evrov, ker so predčasno prodali 512.000 delnic mednarodnega satelitskega podjetja Eutelsat.

Sedaj se je izkazalo, da so te obtožbe, ne le butaste, ampak nedorasle levemu razumu trenutnih vladajočih na RTV. Kdo bo sedaj Grahu Whatmoughu plačal odškodnino?

 

VREME

Maribor
delno oblačno
52%
5.7km/h
40%
26°C
27°
23°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.