Širjenje levega novinarstva! Odlazku 750.0000, Mladini 36.000, Cirmanu 26.000 evrov in tako dalje?

levi mediji
Fotomontaža Demokracija, slika je simbolna

Saj ni res pa je. kot v času fašizma. Z našim denarjem je levičarka ministrica najbolj poskrbela za leve medije. očitno gre za nove standarde po volji Svobode.


Razpis, kot v času fašizma. očitno ga dobro obvlada ministrica Asta Vrečko, ki je medijski denar namenila le svojim. Lahko bi rekli, da gre pri tem razpisu za pravo medijsko sramoto. Kot razkriva spletni portal Požar report je veliki zmagovalec razpisa medijsko-smetarski tajkun Martin Odlazek, ki trenutno obvladuje okoli 90 različnih medijev, od dnevnega časopisa do revij, portalov, radijskih postaj in televizij, ki jih “posoja” politiki.

Tokrat je dobil skoraj 730 tisoč evrov, kar ni presenetljivo, glede na dejstvo, da se pri njem znova zaposluje Vesna Vuković, do prejšnjega petka generalna sekretarka Svobode, in da je eden njegovih direktorjev Tomaž Vesel (Salomon, Dolenjski list) veseli kandidat Svobode za novega slovenskega evropskega komisarja.

Denar je prejel celo portal Pod črto, neposredno povezan z Lenartom J. Kućičem, uradnikom tega ministrstva in medijskim svetovalcem iz kabineta ministrice Aste Vrečko

Največja levičarska sramota, pa je Odlazkov Večer. ta je  dobil maksimalno dovoljenih 40 tisoč evrov in to za vsebino lokalnih novic, kar je Večerova uredniška politika sama po sebi, saj gre za lokalni mariborski časopis. Hkrati pa so iz razpisnega denarja izločili vso Večerovo lokalno konkurenco, od portala Mariorinfo.com do Maribor24, Pomurec.com in tako dalje.   

Mladini, (ne)uradnemu glasilu trde tranzicijske levice, Petanovemu Dnevniku (DZS) in Petričevem Delu pa so, po liniji najmanjšega odpora, podelili po 36 tisoč evrov. 

Glavni dobitek levega nagrajevanja levičarskih novinarjev, pa je “zasebno” dobila Maja Čakarić iz – čisto naključno – portala Oštro. Iz “medija”, ki je sicer neposredno povezan z levičarskim aktivizmom, s cenzuro na facebooku in gladanjem pod prste “desnim” medijem.

Ob temu, kar se gre ministrstvo za kulturo bi kratko in malo lahko rekli le MAFIJA. DO KDAJ ŠE?

VREME

Maribor
jasno
40%
11.3km/h
0%
33°C
36°
30°
32°
Wed
20°
Thu
19°
Fri
23°
Sat
18°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.