Urednik Nova24TV brez sodne obravnave, pogojno obsojen zaradi članka o Faili Pašić

Robert Golob in Faila Pašić

Da z našim sodstvo nekaj ne štima, je že dolgo znano. A pod vodstvom ministrice Švarc Pipan, je z našim sodiščem vse huje in huje. Obsoja pa se samo tiste, ki so proti trenutni Golobovi vladi?

Zanimiv je primer našega sodstva, kjer je bil človek, ki je javno grozil nekdanjemu predsedniku vlade Janezu Janši, oproščen na sodišču zaradi neprištevnosti. Se pa še vedno normalno sprehaja po svetu. Najbolj bizarna pa je kazen, ki je doletela odgovornega urednika portala Nova24TV Marka Puša.

Na hitro je sodnica okrajnega sodišča v Ljubljani Nina Kodra Balantič pogojno v zapor poslala odgovornega urednika portala Nova24TV Marka Puša, ker je v članku z naslovom “Golobova Faila dobro molze državo: Ima socialno stanovanje, prevaža se v dragem audiju Q5!”, javnosti razkril ime, priimek in naslov bivanja politične leve aktivistke Faile Pašić

A kot piše portal Spletni časopis tokrat ne bo tako preprosto. Odgovorni urednik spletnega portala Nove24TV Marko Puš se ne strinja z odločitvijo sodnice Nine Kodra Balantič, da ga po hitrem postopku pogojno pošlje v zapor za objavo podatkov, ki so v javnem interesu. Zaradi pritožbe, ki jo je napovedal, bo sodnica morala sklicati javno obravnavo. Da so ime, priimek in naslov Faile Pašić osebni podatki, katerih objava v članku ni v javnem interesu in je kazniva, je škandalozna sodna odločitev. V tem primeruu gre za znano politično aktivistko za pravice islamskih žena, da nosijo tradicionalne oprave, Faila Pašić pa je bila tudi kandidatka na evropskih volitvah leta 2014 na listi Jelka Kacina, in so bili po njeni odločitvi njeno ime, priimek in naslov bivanja že objavljeni.

Tako, kot so nekateri volivci Goloba že spregledali in nehali plesati, bo mogoče po naslednjem sojenju spregledala tudi Faila Pašić.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.