Po novem predlogu zakona o zdravstvu, se s.p.-jem in kmetom obeta pravi pekel?

Neumnostim, ki jih je vsakodnevno kvasi nesposobna Golobova vlada, ni ne konca ne kraja. Po novem predlogu zakona o zdravstvu, se samostojnim podjetnikom, kmetom in še kom obeta pravi pekel?

Po novem predlogu zakona o zdravstvu, bi zavarovancem prinesel le malo koristi, nove obremenitve pa bi nosilo gospodarstvo oziroma delodajalci. Ena izmed pomembnih sprememb v predlogu je podaljšanje obdobja izplačila bolniške odsotnosti v breme delodajalca. Ta naj bi se podaljšal iz trenutnih 20 na 30 dni, kar bi državni blagajni prineslo prihranek v višini 73 milijonov evrov. Poleg tega se namerava zmanjšati odmerni odstotek za bolniško nadomestilo, kar bi prineslo dodatnih 25 milijonov evrov prihrankov letno.. Torej v korist države in v slabo delodajalca ter bolnega delavca. Piše Portal24

Slaba novica novega zakona pa prihaja za samostojne podjetnike, kmete in druge,  ki sami plačujejo obvezno zdravstveno zavarovanje.  Predlog zakona o zdravstvu, ki ga je pripravila Golobova vlada, določa, da se bo zdravstveno zdravljenje odklonilo zavarovancem, če njihov dolg za zdravstveno zavarovanje za preteklo leto preseže višino 162 evrov ali 8 odstotkov povprečne mesečne bruto plače v Sloveniji. Doslej zakonska meja, pri kateri bi se lahko zdravstvene storitve prekinile zaradi neplačila zavarovanja ni bila določena.

Torej če pride samostojni podjetnik ali kmet v finančne težave in dodatnega zdravstvenega zavarovanja (ki prehaja v obvezno) ne bo zmožen plačati, se bo torej lahko poslovil od zdravniške oskrbe, oziroma, jo bo moral plačati sam.

V Fidesu nad zakonom izražajo zaskrbljenost, da bi lahko predlagane spremembe destabilizirale že krhek zdravstveni sistem. Pa ne samo to. Marsikoga bo to še dodatno udarilo po žepu, da si zdravnika sploh ne bo mogel privoščiti.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.