Urška Klakočar Zupančič parlament spremenila v cirkus brez pravil (odzivi)

Urška Klakočar Zupančič, zajem slike RTV

To, kar se je dogajalo včeraj v parlamentu, se v demokraciji nebi smelo zgoditi Predsednica parlamenta pa je obšla vsa pravila in zakone.

Popoldansko dogajanje v državnem zboru je bilo zaznamovano z burnimi razpravami, na katere se je v sporočilu za javnost odzval tudi predsednik SDS Janez Janša. Janša je opozoril, da se v vsej zgodovini slovenskega parlamentarizma še nikoli ni zgodilo, da bi predsednik te (zakonodajne) veje oblasti vnaprej napovedal manipulacije procedure. Predsednica državnega zbora je namreč naznanila spremembo dela Poslovnika DZ RS, ki govori o 30 dnevnem roku za obravnavo predloga posvetovalnega referenduma.


Kot je poudaril, je predsednica državnega zbora napovedala, da ne bo dovolila, da se spoštuje Poslovnik DZ.

 “Če je model pravne države v Sloveniji to, da bo veljalo nekaj, kar se zdi neki osebi na neki funkciji smiselno, ne pa tisto, kar piše v Poslovniku DZ RS ali zakonu, potem je stanje pravne države v Sloveniji slabše kot v Gazi.” Je dejal Janez Janša.

 

 

VREME

Maribor
jasno
52%
2.6km/h
0%
26°C
28°
24°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.