Blizu volišča (kjer se lahko giba vsak) napadli kandidatko SDS. To je njena izjava!

Zala Tomašič

Dopoldne je pred voliščem na Gospodarskem razstavišču prišlo do zapleta. Kandidatka SDS na evropskih volitvah Zala Tomašič je v času, ko je potekalo predčasno glasovanje, tam delila letake.


A glej ga zlomka, na tem mestu je lahko delil letake tudi Inštitut 8. marec in kandidatka SD Tanja Fajon, pa se ni zgodilo prav nič. Očitno je levičarsko sovraštvo prestopilo meje dobrega okusa. Očitno za nekatere veljajo taka, za druge pa drugačna pravila.

Na DVK so še pojasnili, da se za volišče šteje objekt, v katerem se glasuje, dvorišče in določen prostor okrog objekta. Za ta prostor se šteje območje v obsegu najmanj 50 metrov okrog objekta, v katerem je volišče. Okrajna volilna komisija lahko glede na značilnosti lege objekta in možnosti dostopov do tega objekta določi drugačen obseg območja volišča. DVK ob tem dodaja, da se v tem primeru kot območje volišča štejejo tudi pripadajoče površine za pešce v območju 10 metrov od zunanje meje Gospodarskega razstavišča.

Zala Tomašič je za naš portal dejala: “Delajo vse, da bi nas utišali. Nad nas pošiljajo policijo in nas verbalno napadajo. Tisti, ki jih je polna usta demokracije. Nekaterim je nagovarjanje volivcev dovoljeno. Moti pa jih, če to počne SDS.

 

VREME

Maribor
jasno
53%
3.6km/h
0%
26°C
27°
25°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.