Ustavni sodnik Rok Svetlič razkril mešetarjenje pri glasovanju o zakonu o RTV

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

Ponudbe o dobrih službica, pritiski s strani vlade, ministrstev in parlamenta? Domnevni pritiski Věre Jourove, podpredsednica evropske komisije in še marsikaj? In epilog, Golobova nadvlada nad RTV-jem?

Se je pa marsikaj zanimivega dogajalo med ustavnimi sodniki, ki so odpravili začasno zadržanje sklepa, Golobovega zakona o RTV. Rok Svetlič je v odklonilnem mnenju razkril marsikaj zanimivega. Med drugim:

Sprejeti sklep ustavnega sodišča je nezakonit, saj nima podlage niti v ustavi, niti v kakšnem zakonu ali sodni praksi.

– Svetlič pritrjuje, da je bil sklep politično izsiljen, in še marsikaj drugega. Kar smo sicer nekateri že vedeli, vsaj posamezne drobce iz mozaika zadnjih dogajanj na ustavnem sodišče in okoli njega, nekaj tudi objavljali, poročali in komentirali.

– Da je bilo glasovanje izsiljeno, kar je z agresivnostjo dosegla ena od ustavnih sodnic. Šlo naj bi sicer za Špelco Mežnar. “Demokracija po ceniku”, navaja Svetlič.

– Sklep celo laže (češ, o tej zadevi v tej sestavi ustavnega sodišča ni mogoče vsebinsko odločiti), saj je bilo za možnost ene kompromisne vsebinske odločitve celo šest glasov, za drugo pa pet glasov ustavnih sodnikov, vendar do tega, kot kaže, ni smelo priti.

– Edini namen tega sklepa je bil – očitno – pretentati oziroma prevarati pobudnike za ustavno presojo Golobove novele zakona o RTV, saj se pravnih argumentov, zapisanih v pobudi, ne da logično zavreči. Zato so izvedli procesni trik ter sklep tudi nemudoma (takoj) odpravili in s tem preprečili evotacijo.

(več na portalu Požareport)

Bo o tem, kakšno besedo spregovorilo Evropsko sodišče

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.